Την εκτίμηση ότι η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλήξει τη χώρα περισσότερο από τα γεγονότα του Περλ Χάρμπορ στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι χειρότερα από το Περλ Χάρμπορ και την επίθεση τη 11ης Σεπτεμβρίου. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί αυτό», φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος news18.com.

Την ίδια ώρα φαίνεται πώς ανακαλείται η απόφαση περί διάλυσης της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας του Λευκού Οίκου που είχε συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση του νέου κορονοϊού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι αυτή η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και η δουλειά της θα ανατεθεί στα υπουργεία, σε μια πιο «παραδοσιακή» μορφή.

Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter νωρίς υπογράμμισε ότι αυτή η ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πενς, αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματική που θα συνεχίσει «επ’ αόριστον» το έργο της.

Οι δηλώσεις του προέδρου έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες που είχε κάνει, σύμφωνα με τις οποίες σκόπευε να καταργήσει σταδιακά τη λειτουργία της ομάδας κρούσης, επειδή «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα μας κλειστή για τα επόμενα πέντε χρόνια».