Ένα ασύλληπτο βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στο οποίο φαίνεται κρατούμενοι φυλακής στην Καλιφόρνια να προσπάθησαν να μολυνθούν με το νέο κοροναϊό.

Οι κρατούμενοι της φυλακής Καστάικ της κομητείας του Λος Άντζελες δεν δίστασαν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή τους.

Όπως φαίνεται και από βίντεο, δύο ομάδες κρατουμένων διακρίνονται να πίνουν νερό από το ίδιο ποτήρι και να μοιράζονται την ίδια προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί εξ’ αυτών να διαγνωστούν αργότερα θετικοί στον κοροναϊό.

«Υπήρχε μεταξύ των κρατουμένων η εσφαλμένη προσδοκία ότι αν διαγνωστούν θετικοί, θα υπήρχε ένας τρόπος να μας αναγκάσουν να τους αποφυλακίσουμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανέβα.

Η διοίκηση των φυλακών ανησύχησε τον προηγούμενο μήνα με την ξαφνική έξαρση υπόπτων κρουσμάτων κοροναίού στο σωφρονιστικό κατάστημα, αφού μέχρι τότε δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα μόλυνσης εκεί.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ααρακολούθησαν, εξονυχιστικά τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και είδαν κρατουμένους να βάζουν σε εφαρμογή το ριψοκίνδυνο «σχέδιο» απόδρασης τους.

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες 30 κρατούμενοι από του συνολικά 50 είχαν διαγνωστεί θετικοί ή είχαν νοσήσει από τον κοροναϊό. «Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να εκτεθούν στον κοροναϊό», δήλωσε ο σερίφης. Ωστόσο, κανένας, εκ των κρατουμένων το παραδέχθηκε.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα για σκόπιμη διασπορά του κοροναϊού.