Θέμα στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη έγινε σήμερα το άνοιγμα της Ακρόπολής, ενώ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, εκθειάζει τη χώρα μας με ένα εκτενές ρεπορτάζ με πλάνα από την Ακρόπολη και την Πλάκα .

Συμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και με την άρση των μέτρων ο Παρθενώνας άρχισε να δέχεται ξανά τουρίστες από σήμερα. Το θαύμα της χώρα μας σύμφωνα με το ABC, αποτυπώνεται σε αριθμούς: η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, είχε μόνο 163 θανάτους και περίπου 2.800 κρούσματα, ενώ κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας δεν έχασε τη ζωή του.

akr_1
akr_2
akr_3
akr_4
akr_5



Στη συνέχεια, με πλάνα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος. Βενιζέλος» επισημαίνεται ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν και αυτά τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο, καθώς και τα ειδικά ξενοδοχεία, από όπου οι διεθνείς επισκέπτες περίμεναν τα αποτελέσματα, και σε περίπτωση αρνητικού τεστ, ακολουθούσε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Στη συνέχεια, με πλάνα από παράλιες της Αθήνας, σημειώνεται ότι το μεγάλο τεστ για τη χώρα έπεται καθώς το προηγούμενο ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκε η πρόσβαση των Ελλήνων στις παραλίες.

«Κοιτάξτε είναι σαν ο κορωνοϊός να μη συνέβη ποτέ» σχολιάζει με έμφαση ο ανταποκριτής, κι ενώ η κάμερα δείχνει πολυάριθμους λουόμενους σε παραλία.