Για τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις στον τομέα της απασχόλησης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης. 

«Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα υγειονομικό τσουνάμι, το οποίο προκάλεσε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, αλλά έχει ξεκινήσει να αντιδρά» τόνισε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, ενώ σχετικά με τη δυσκολία στη λήψη αποφάσεων υπογράμμισε ότι «πάντα η Ευρώπη λειτουργούσε μυστηριωδώς, σημειώνοντας ότι τα μεγάλα άλματα πραγματοποιούνταν έπειτα από συζητήσεις». 

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο πακέτο ανόρθωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε αυτό θα περιλαμβάνει 750 δισ. ευρώ ως ενίσχυση της ρευστότητας από την ΕΚΤ, πάνω από 500 δισ. ευρώ ως ενίσχυση για τις χώρες, 250 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων, 100 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και το πρόγραμμα SURE για την απασχόληση. 

«Μετά από συζητήσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων η κ. Φον ντερ Λάινεν έχει λάβει εντολή να κάνει πρόταση ενίσχυσης του προϋπολιγισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τώρα είναι στο 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει στην ανόρθωση της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει αν αυτό θα προκύψει μέσω ευρωομολόγου. 

\\