Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε να αυξηθεί στο 15% από 13% ο φόρος εισοδήματος για τους εύπορους Ρώσους, τα εισοδήματα των οποίων υπερβαίνουν τα πέντε εκατομμύρια ρούβλια τον χρόνο (64.284 ευρώ).

 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα προς τον ρωσικό λαό, πρότεινε η αύξηση αυτή να εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2021.

 Τα έσοδα από μια τέτοια αύξηση του φόρου εισοδήματος θα φθάσουν τα 60 δισεκατομμύρια ρούβλια (770.552 εκατ. ευρώ) ετησίως , είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι μπορούν να διατεθούν για την θεραπεία παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και σπάνιες ασθένειες, για την αγορά ακριβών φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού και μέσα αποκατάστασης όπως και για την διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται με την χρήση υψηλής τεχνολογίας.

 Δεν είναι το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον ρωσικό λαό, αφού ο Ρώσος πρόεδρος επιχειρεί να πείσει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί.

 Αναφέροντας ως θεμελιώδεις τις κοινές ιστορικές αξίες για όλους του Ρώσους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει τις προταθείσες συνταγματικές τροπολογίες, οι οποίες στην περίπτωση που εγκριθούν θα του εξασφαλίσουν την παραμονή στην προεδρία έως το 2036.

 Ψηφοφορία για τις αλλαγές που προωθεί στο Σύνταγμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η ψηφοφορία σε πανεθνική κλίμακα για την συνταγματική αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και εφόσον επικυρωθεί, θα δώσει την δυνατότητα στον ηλικίας σήμερα 67 ετών Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, να παραμείνει στο Κρεμλίνο για δύο θητείες, εξαετούς διάρκειας η κάθε μια, μετά το 2024, όταν με βάση την μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία θα ολοκλήρωνε την παραμονή του στην προεδρία.

 «Έχουμε έναν κοινό ιστορικό κώδικα, θεμέλια της ηθικής. Σεβασμό προς τους γονείς και την οικογένεια και αγάπη για την γη μας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής έπαρσης της σημαίας στην Μόσχα που έγινε για να εορταστεί η Ημέρα της Ρωσίας. Ο Πούτιν είχε προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση, διορίζοντας νέο πρωθυπουργό στη θέση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές στη χώρα.