Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία στο Ιλινόις, μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον πλήθους.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Όπως αναφέρει το Fox News, δεκάδες άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού νωρίς το πρωί της Κυριακής κατά μήκος της παραλιακής περιοχής στην Πεόρια του Ιλινόις, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το αστυνομικό τμήμα της Πεόρια δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:42 π.μ. στην περιοχή Northeast Water Street και στη λεωφόρο Hamilton, κοντά στην όχθη του ποταμού.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Έιμι Ντότσον, είπε στο Heart of Illinois ABC ότι περίπου 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην περιοχή τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ο Ντότσον είπε στο WCBU ότι από τα 12 άτομα που πυροβολήθηκαν, τα 2 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και να έχουν τραύματα στο λαιμό.

Δύο από τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο περιοχής με ασθενοφόρα, ενώ τα 10 μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικά οχήματα, σύμφωνα με το Journal Star. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με υπόπτους από αξιωματούχους. Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση.

Οι πυροβολισμοί προστέθηκαν σε ένα ήδη βίαιο Σαββατοκύριακο στην Πεόρια, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν.