Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Αμίτ Σαχ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ο Αμίτ Σαχ, ένας στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς, ηγείται ενός σημαντικού υπουργείου που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα.

«Ζητώ από όλους εσάς που ήρθατε σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες να απομονωθείτε και να κάνετε τεστ», ανέφερε στο Twitter.

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα στη Νότια Αφρική

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ τα κρούσματα στην Αφρική συνολικά πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο.

Το πιο βιομηχανοποιημένο κράτος της Αφρικής κατέγραψε 10.107 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 503.290, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μόλις πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί για τον ιό στην Νότια Αφρική, η οποία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα πριν από πέντε μήνες, ενώ έχουν σημειωθεί 8.153 θάνατοι.

Η Αφρική έχει καταγράψει 934.558 κρούσματα, 19.752 θανάτους και 585.567 άνθρωποι έχουν ιαθεί, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.