Τη δραματική στιγμή της διάσωσης ενός μικρού κοριτσιού από τα ερείπια κτιρίου 24 ώρες μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό κατέγραψε κάμερα.

Καθώς συνεχίζονται πυρετωδώς και σε μια μάχη με το χρόνο οι έρευνες για τυχόν επιζώντες στην πρωτεύουσα του Λιβάνου στον απόηχο της ισχυρότερης έκρηξης μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι εν καιρώ ειρήνης τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν τις εικόνες της διάσωσης του κοριτσιού που είχε καταπλακωθεί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε. Με τη βοήθεια φακών οι διασώστες προσπαθούν να καθαρίσουν τα μπάζα γύρω από το κοριτσάκι, ενώ διακρίνεται το κεφαλάκι του, για να το ανασύρουν τελικά λίγο αργότερα εν μέσω πανηγυρισμών.

Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην μισοκατεστραμμένη από την έκρηξη 2,750 τόνων νιτρικού αμμωνίου Βηρυτό, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 135 άνθρωποι – αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί – και τουλάχιστον 5.000 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Συγγενείς σε απόγνωση ψάχνουν στα ερείπια για τους αγαπημένους τους, ενώ χθες ανασύρθηκε ζωντανούς κι ένας άνδρας από τα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας.



«Ο Ισάμ είναι ζωντανός», ακούγεται το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει, καθώς ο τραυματίας τοποθετείται σε φορείο και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.


Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και εργαζόμενοι στο λιμάνι της Βηρυτού, που καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς κι ένας πυροσβέστης που προσπαθούσε να σβήσει πυρκαγιά στην προκυμαία λίγο πριν συμβεί η δεύτερη τεράστια έκρηξη.