Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας και κατηγορώντας την Αθήνα για προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας για την ένταση με την Ελλάδα, μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε την παραμικρή επιθετική ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη. η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο. Το Kemal Reis έδωσε την κατάλληλη απάντηση. To Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου».

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Μιλήσαμε με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση κι ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη», ανέφερε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή προειδοποίησε Ισραήλ και η Αίγυπτο σημειώνοντας ότι «η αλληλεγγύη που δείχνουν το προς την Ελλάδα στην παρούσα φάση και το βήμα κατά της Παλαιστίνης δεν καταπίνεται».

Τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της Αθήνας, χρησιμοποίησε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλώντας την Ελλάδα ότι «θα το πληρώσει αν παρενοχλήσει το Oruc Reis».