Φαίνεται πως ο κοροναϊός έχει έρθει για να μείνει στην καθημερινότητά μας τουλάχιστον εώς ότου παραχθεί μαζικά το πολυπόθητο εμβόλιο. Στις ΗΠΑ όπου ο ιός επελαύνει προτείνεται μεταξύ άλλων η λύση των υπαίθριων σχολείων για το έτος 2020-21, μια πρόταση που φέρνει στην μνήμη τις εποχές της μεγάλης φυματίωσης των αρχών του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα των δεκαετιών 1910 - 1920 όπου η φυματίωση είχε «θερίσει» τους κατοίκους του Rhode Island και τα υπαίθρια σχολεία ήταν μια λύση. 

Πιο συγκεκριμένα, η New York Times σε άρθρο της προτείνει την λύση των υπάιθριων σχολείων μπροστά στους τεράστιους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία μετά και την επιμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο παρά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στις ΗΠΑ. 

Όπως τονίζεται στο άρθρο των NYT, «η φυματίωση των αρχών του 20ου αιώνα ανάγκασε τις αρχές να δημιουργήσουν υπαίθρια σχολέια σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ όπως το Rhode Island και η περιοχή της Νέας Αγγλίας παρόλο του κρύου που έκανε τους χειμερινούς μήνες το οποίο αντιμετοπίστηκε με τα μέσα της εποχής». 

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η διεξαγωγή μαθημάτων στην ύπαιθρο είναι περισσότερο αποδοτική σε σχέση με την διαδασκαλία σε μια περίκληστη αίθουσα σχολείου.