«Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν, εργάζονται από κοινού για να διασφαλίσουν ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος καταυλισμός προσφύγων στη Λέσβο για την λειτουργία του οποίου θα επιφορτιστεί η Ε.Ε», γράφει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

 «Την ίδια ώρα, η Μέρκελ είναι ανοιχτή στο να δεχτεί πολύ περισσότερους πρόσφυγες από τη Μόρια από ότι είχε ανακοινωθεί. Ο ακριβής αριθμός θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει με τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Σοσιαλδημοκράτες. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα», αποκαλύπτει η «Bild».

 Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

 «Η είσοδος και άλλων προσφύγων από τη Μόρια στη Γερμανία, εν πάση περιπτώσει, εκατοντάδων παιδιών με τους γονείς τους, ενδεχομένως ακόμη και χιλιάδων, θα πρέπει να θεωρηθεί ως «εφάπαξ δράση», προσθέτει με βάση τις πληροφορίες της η γερμανική εφημερίδα.

 Η υποδοχή των προσφύγων ήταν επίσης ένα ζήτημα στη συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών.

 Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, η Μέρκελ είπε στη συνάντηση: «Πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία. Οι συνθήκες εκεί δεν μας αξίζουν».