Η αποθέωση του πολιτικού πολιτισμού και της τεχνολογίας στις προεκλογικές καμπάνιες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, σημειώθηκε στη Σουηδία, κάτι που δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Την Κυριακή, οι υπεύθυνοι του video game StarCraft διοργάνωσαν ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από την πολιτική αρένα. Φανταστείτε κοινώς, τον Α. Σαμαρά, τον Α. Τσίπρα και τον Ε. Βενιζέλο, να παίζουν αντίπαλοι σε τουρνουά Pro Evolution.

Το τουρνουά που διοργανώθηκε από την εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού, Blizzard, ονομάστηκε Politikerstarcraft. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο της σειράς, καθώς ανάλογη δράση είχε λάβει χώρα και το 2010.

Όπως αναφέρει ο εμπνευστής της διοργάνωσης, Τζόναθαν Ρίντερ Λούντκβιστ, ο στόχος του ήταν να κάνει τα παιχνίδια στρατηγικής πιο δημοφιλή στις τάξεις των πολιτικών και τους τελευταίους πιο αγαπητούς στους gamers και πιο "φιλικούς" προς το εκλογικό κοινό.

Ο Λούντκβιστ ήταν μέλος του Κόμματος των Πειρατών. Οι αντίπαλοι παίκτες προέρχονται φυσικά από διαφορετικές παρατάξεις ενώ ο επικεφαλής και εμπνευστής του τουρνουά, επικοινώνησε μαζί τους μέσω social media.

 

 

Για την ώρα, οι περισσότεροι πολιτικοί συμμετέχοντες εκλέγονται στην αυτοδιοίκηση, τοπικά, αλλά ακόμα κι αυτό είναι μια αρχή για τον Λούντκβιστ και την ομάδα του, που αποσκοπεί στο να φέρει στο παιχνίδι του και τα "μεγάλα κεφάλια" της χώρας.

Το μεγαλύτερο όνομα για φέτος είναι ο Bjorn Soder, ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στα διαδικαστικά της διοργάνωσης, στον πρώτο γύρο του τουρνουά είχαμε μια κόντρα ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τους αριστερούς του Vansterpartiet, ενώ στον δεύτερο γύρο αντίπαλοι ήταν το Κόμμα των Πειρατών με τους Κεντρώους.

Οι Σοσιαλιστές αντιμετώπισαν το Moderaterna, και οι περυσινοί νικητές του Folkpartiet έδωσαν μάχη μέχρις εσχάτων με το κόμμα των Πράσινων.

Και για την ιστορία, νικητές ήταν οι αριστεροί της χώρας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το StarCraft είναι βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής και επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από την εταιρία Blizzard Entertainment.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς StarCraft κυκλοφόρησε για τo λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft στις 31 Μαρτίου 1998, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και για το λειτουργικό σύστημα Mac OS της Apple. Στις 13 Ιουνίου 2000 κυκλοφόρησε και μια παραλλαγή του παιχνιδιού για την κονσόλα Nintendo 64.

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009, το StarCraft είναι ένα από τα παιχνίδια υπολογιστών με τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι σήμερα. Η ιστορία του αρχικού StarCraft συνεχίστηκε με το πακέτο επέκτασης StarCraft:Brood War και με τη συνέχεια StarCraft II: Wings of Liberty, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2010.

πηγή dailydot