Μέρα με τη μέρα αυξάνεται δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα τόσο αριθμός των νεκρών όσο και ο αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό. Μέσα στα άτομα που έχουν μολυνθεί από την COVID-19 βρίσκονται και επτά ηγέτες χωρών, με την τελευταία «προσθήκη» στη λίστα να είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ.

«Ξεκινάμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσης αμέσως»

Θετικός στον κοροναϊό ανακοίνωσε πως είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα και η σύζυγός του Μελάνια, έχει προσβληθεί από τον ιό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ αφότου διεγνώσθη θετική η συνεργάτις του, Χόουπ Χικς, η οποία επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

«Διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό - Είμαι πλέον σε απομονωμένος»

Στις αρχές του Μαρτίου, θετικός στην COVID -19 διαγνώστηκε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασι λείου Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτηση του στο Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο ο πρώτος επικεφαλής κυβέρνησης που προσβάλλεται από τον ιό. Μετά τον Βρετανό πρωθυπουργό και ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό.

«Μόλις τώρα έμαθα ότι τα τεστ κοροναϊού που έκανα, ήταν θετικά»

Ένα μήνα μετά ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι είναι θετικός στον κοροναϊό και έκτοτε μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με διάταγμα, ο Ρ’ωσος Πρόεδρος διόρισε τον Αντρέι Μπελούσοφ στο ρόλο της ενεργού ικανότητας.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο πρωθυπουργό, μετά τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται θετικός στον ιό.

«Δεν είχα καθόλου συμπτώματα, αλλά αποφάσισα να κάνω το τεστ»

Στις αρχές του καλοκαιριού την είδηση ότι εξετάστηκε και διεγνώσθη θετικός στον νέο κοροναϊό, έκανε γνωστή και ο πρωθυπουργός της Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, κατά τη διάρκεια βίντεό του που προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook.

Σημείωνεται ότι ο Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε ότι όλη η οικογένεια του έχει προσβληθεί από τον ιό.

«Η θετική διάγνωση μόλις επιβεβαιώθηκε»

Στις 21 Ιουλίου βγήκε ξανά θετικός με κοροναϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Υπενθυμίζεται ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε υποβληθεί σε τεστ στις 7 Ιουλίου καθώς το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε ύποπτα συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

«Ξεκίνησε την Κυριακή, δεν ένιωθα πολύ καλά, η κατάσταση επιδεινώθηκε τη Δευτέρα, ένιωσα κόπωση και είχα 38 πυρετό. Έκανα μια ακτινογραφία στο νοσοκομείο (...) και οι πνεύμονές μου ήταν εντάξει. Οι γιατροί μου έδωσαν υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (αντιβιοτικό) και μετά ένιωσα καλύτερα. Πάω πάρα πολύ καλά», είχε αναφέρει ο 65χρονος ηγέτης της Βραζιλίας.

«Έκανα σήμερα τεστ για την COVID-19 και διαγνώστηκα θετικός»

Τον Αύγουστο ο 44χρονος Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αβντούλα Χότι ενημερώνει τους πολίτες ότι μολύνθηκε και εκείνος από τον ιό, διευκρινίζοντας μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι του. «Δεν έχω κανένα σύμπτωμα εκτός από έναν πολύ ελαφρύ βήχα», είχε αναφέρει ο ίδιος στο twitter.

«Κόλαση ο κοροναϊός»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου νόσησε με κοροναϊό και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ενώ η κατάσταση υγείας του ήταν αρχικά καλή, ο 84χρονος «Καβαλιέρε» εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς ο ιός προκάλεσε την εμφάνιση πνευμονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες αργότερα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό η σύντροφος του και τρία από τα πέντε του παιδιά.