Σε θρίλερ εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νοσεί από κοροναϊό.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου και του χορηγήθηκε κοκτέιλ αντισωμάτων σειρά αντικρουόμενων μηνυμάτων για την ακατάστασή του δημιουργούν εξαιρετική σύγχυση, με το ιατρικο ανακοινωθέν να παρουσιάζει βελτιωμένη την υγεία του πρόεδρου και πηγή του Λευκού Οίκου να επιμένει πως οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την υγεία του πλανητάρχη. 

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του Walter Reed εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και δήλωσαν ότι η υγεία του «βελιώνεται».

Λίγες ώρες αργότερα, αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις ανώνυμης πηγής από τον Λευκό Οίκο, η οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος δεν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως τα ζωτικά σημεία του τις τελευταίες 24 ώρες δεν ήταν καλά, προσθέτοντας ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέβασε μήνυμα στο Twitter, με το οποίο ευχαριστούσε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ τόνισε πως «με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».
 
Το ιατρικό ανακοινωθέν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Σον Κόνεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή και ότι «είναι πολύ καλά».

Ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Πηγή διαψεύδει το ιατρικό ανακοινωθέν 
Ορισμένα από τα ζωτικά σημεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του, δήλωσε πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση για την υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία μίλησε σε δημοσιογράφους και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ως πολύ κουρασμένο, καταπονημένο και με δυσκολίες στην αναπνοή περιέγραψε ένας εκ των συμβούλων του Τραμπ την κατάσταση του αμερικανού προέδρου. 

Μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι «αυτό είναι σοβαρό» διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα είχαν γραφτεί περί ηπίων συμπτωμάτων.

 
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είναι πολύ καλά» και ότι οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά. Κινείται και ζητάει έγγραφα για να τσεκάρει. Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. Τον συνάντησα πολλές φορές σήμερα για διάφορα θέματα», δήλωσε ο Μέντοους στο Reuters.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε «καθησυχαστική» ανάρτηση από την πτέρυγα του νοσοκομείου Walter Reed στην οποία νοσηλεύεται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί αρχικά γιατρούς και προσωπικό για την φροντίδα που του παρέχουν και υπογραμμίζει πως αισθάνεται καλά.

Σταθερή η κατάσταση της Μελάνια
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

«Η κυρία Μελάνια πάει καλά. Τα συμπτώματά της δεν έχουν χειροτερέψει και συνεχίζει να αναπαύεται» ανέφερε στην DailyMail ο επικεφαλής του προσωπικού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον σύζυγο της ο οποίος λαμβάνει θεραπεία.

«Η σκέψη της βρίσκεται με όλους εκείνους που είναι άρρωστοι και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση» συνέχισε.

Αρνητικό και το δεύτερο τεστ του Μάικ Πενς
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται τα τεστ κοροναϊού στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι στιγμής, έχουν διαγνωστεί αρνητικοί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Ωστόσο θετικοί είναι τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές.

Τρίτος στη σειρά που νοσεί από Covid-19 ο Γερουσιαστής του Γουινσκόνσιν, Ρον Τζόνσον.

Ο 65χρονος αισθάνεται υγιής και προς το παρόν δεν υποφέρει από συμπτώματα.

Οι άλλοι δύο Γερουσιαστές-κρούσματα κοροναϊού είναι ο Μάικ Λι από την Γιούτα και ο Τομ Τιλς από τη Βόρεια Καρολίνα.


Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Ευχαριστώ για το αυξημένο ενδιαφέρον σας
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι είναι αρνητικός στον κοροναϊό, απέχει ωστόσο από τα καθήκοντά του και ευχαρίστησε άπαντες για το αυξημένο ενδιαφέρον.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μια ακόμα περίπτωση μέλους του περιβάλλοντος του προέδρου που βρίσκεται θετικό στην Covid-19.

Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ εισήχθη στο νοσοκομείο. Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico. Ο Στέπιεν ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο τη Δευτέρα.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι πιθανότατα… ιχνηλάτησαν τη διαδρομή που οδήγησε στην έναρξη της τραγωδίας του κοροναϊού.
τραμπ_2

Μήνυμα συμπαράστασης στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε επίσης νοσήσει από τον ιό.


Τα τρία σενάρια για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Την ίδια ώρα πάντως, τα σενάρια για την επόμενη μέρα, λίγο πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι τρία:

Το πρώτο είναι ότι οι εξελίξεις θα αποτελέσουν καταστροφή για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς. «Ο Τραμπ βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν (…) Η είδηση της μόλυνσής του από κορωνοϊό μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα -εις βάρος του (…) Mέχρι πρόσφατα ο Τραμπ δήλωνε ότι στην κρίση του κορωνοϊού τα χειρότερα έχουν περάσει».

Το δεύτερο σενάριο βλέπει τον Τραμπ να βγαίνει ενισχυμένος. Κάπως έτσι: «Ο Τραμπ ανάρρωσε από τον κορωνοϊό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σχετικά χωρίς προβλήματα. Έπειτα εμφανίζεται ως ο μεγάλος νικητής στο υπόλοιπο της προεκλογικής εκστρατείας. Θα παρουσιάσει την γρήγορη ανάρρωση ως απόδειξη της προσωπικής του δύναμης, θα εμφανιστεί άτρωτος. Κλασικός Τραμπ».

Το τρίτο και πιο δυσοίωνο σενάριο βλέπει «πολιτική κρίση». Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα: «Εάν ο Τραμπ απουσιάζει επί μακρόν λόγω σοβαρής ασθένειας, ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς θα μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντά του (…) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μόνιμη, σοβαρή ασθένεια του Τραμπ θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση. Ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι ούτε οι Δημοκρατικοί έχουν σχέδιο για το πώς να το αντιμετωπίσουν πολιτικά (…) Αν οι Ρεπουμπλικάνοι λόγω της ασθένειας του Τραμπ προσπαθήσουν να αναβάλουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να το αποτρέψουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πιθανότατα αυτό θα έκαναν. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσυ Πελόσι θα ψηφίσει υπέρ της αναβολής τώρα που η νίκη για το κόμμα της φαίνεται τόσο κοντά.»