Aπό το Σάββατο 10 Οκτωβρίου η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία θα είναι υποχρεωτική, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.


Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα - Στα όρια το σύστημα υγείας 


«Το δεύτερο κύμα μας έχει φθάσει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ισχυρό τρόπο», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι το σύνολο της χώρας των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Πολωνία απέχει λίγο από το να καταγράψει έλλειψη νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς κοοροναϊού. Είπε, ωστόσο, ότι στόχος συνεχίζει να είναι το να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικονομία.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 4.280 κρούσματα και 76 θανάτους, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τα 111.599 περιστατικά κορωνοϊού και τους 2.867 νεκρούς.


Μοραβιέτσκι: «Δεν αποκλείεται η κήρυξη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»


Η Πολωνία δεν αποκλείει να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. «Εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται και υπάρξει ανάγκη για επιβολή νέων μέτρων, δεν αποκλείουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι, ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί λόγω του κοροναϊού στα σχολεία ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο αυστηροί.