Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο για μερικές ημέρες αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό, αναμένεται να είναι σε θέση να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του από αύριο Σάββατο, γνωστοποίησε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη.

Αύριο Σάββατο θα συμπληρωθεί η δέκατη ημέρα αφότου ο μεγιστάνας διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 και «με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ, αναφέρει σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Ο Τραμπ «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά στη θεραπεία» και αφότου «επέστρεψε στην [επίσημη] κατοικία του, οι εξετάσεις του δείχνουν ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ασθένεια προχώρησε».

Και πριν προλάβουν να περάσουν μερικές ώρες από αυτή τη δήλωση, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο, πιθανόν στη Φλόριντα, πολιτεία-κλειδί στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί, όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Είπε επίσης πως πρόκειται να υποβληθεί σε νέο τεστ σήμερα Παρασκευή.