Κρατώντας σημαίες του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στην αρμενική συνοικία της Βηρυτού, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αυτονομιστικό θύλακα όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Η διαδήλωση οργανώθηκε από το Τασνάκ, το μεγαλύτερο κόμμα της αρμενικής κοινότητας του Λιβάνου.


To Aρτσάχ είναι Αρμενία - Είμαστε μαζί τους με όλη μας την καρδιά 


Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες του Λιβάνου, της Αρμενίας και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συγκεντρώθηκαν κοντά σε μια εκκλησία, στο προάστιο Μπουρζ Χαμούντ. «Το Αρτσάχ είναι Αρμενία», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας από αυτούς, που χρησιμοποιούσε την αρμένικη ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Βρισκόμαστε εδώ για να τους δείξουμε ότι είμαστε μαζί τους με όλη μας την καρδιά, τους σκεφτόμαστε συνεχώς, παρακολουθούμε τις πληροφορίες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα, η Κάρεν Ντεκερμεντζιάν. «Δεν θα δεχτούμε να μας πάρουν τη γη μας, να βιάσουν τα εδάφη μας», πρόσθεσε η νεαρή φωτογράφος.

Περίπου 140.000 Αρμένιοι ζουν στον Λίβανο και αποτελούν τη μεγαλύτερη αρμενική κοινότητα στη Μέση Ανατολή. Η αρμενική κοινότητα έχει δικά της σχολεία, πανεπιστήμιο και, κατά παράδοση, εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Αγκόπ Πακραντουνιάν, ο γενικός γραμματέας του Τασνάκ, είπε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αρμενικά κόμματα του Λιβάνου «δεν σκοπεύουν να στείλουν νέους» να πολεμήσουν στο πλευρό της Αρμενίας. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια οργανωμένη δράση», διαβεβαίωσε, λέγοντας όμως ότι ορισμένοι νέοι έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία.