Με μπλουζάκι του Superman, το οποίο θα άφηνε να φανεί ανοίγοντας το πουκάμισό του, ήθελε να εμφανιστεί ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν με κοροναϊό.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να κάνει πράξει αυτή του τη «φουτουριστική» ιδέα κατά την έξοδο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ την περασμένη εβδομάδα.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει φαίνεται να έχει δύο εξηγήσεις, κατά τις οποίες και στις δύο περιπτώσεις η ειρωνεία είναι διάχυτη. Ο Αμερικανός πρόεδρος είτε θέλησε να δείξει ότι ως «σούπερ ήρωας» κατατρόπωσε τον κοροναϊό, είτε θέλησε να δείξει ότι ο κοροναϊός όπως και οι σούπερ ήρωες είναι «παραμύθια», άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι ο ιός δεν υπάρχει ή δεν είναι τόσο θανατηφόρος, καλώντας αυτούς που λένε ότι νοσούν να κάνουν ένεση με «χλωρίνη».

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Τραμπ πρότεινε σε αρκετά τηλεφωνήματα με αξιωματούχους να εμφανιστεί αρχικά εύθραυστος και στη συνέχεια να αποκαλύψει κάτω απ’ το πουκάμισό του το έμβλημα του υπερήρωα ως ένδειξη της υπερδύναμής του και της νίκης του κατά του κοραναϊού.

Μάλλον όμως ορθά έπραξε και δεν επέλεξε την στιλιστική αυτή παρέμβαση, καθώς είτε αντικείμενο για γέλια θα γινόταν ήταν θα προκαλούσε τον εκνευρισμό σε αυτούς και στις οικογένειες των οποίων έχουν νοσήσει.

Μετά το ρεπορτάζ των NYTimes, τα social media όπως ήταν αναμενώμενο πήρε «φωτιά», με τα «τιτιβίσματα» να πέφτουν βροχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς τη «συνοδεία» της μάσκας του, έδωσε το δικό του επικοινωνιακό σόου από το μπαλκόνι του στον Λευκό Οίκο. Αφού βροντοφώναξε πως είναι «μία χαρά», απευθυνόμενος στους οπαδούς του είπε «τέσσερα χρόνια ακόμα» και διαβεβαίωσε ότι ο κοροναϊός «θα εξαφανιστεί» πολύ σύντομα και ότι ήδη «αρχίζει να εξαφανίζεται».