Η φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν το γερμανικό τύπο.

«Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Berliner Zeitung, το οποίο υπενθυμίζει ότι «το δικαστήριο είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αναστολής που είχε ζητήσει η εισαγγελία με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί- επιπλέον η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σε επόμενο βαθμό.

Ωστόσο το δικαστήριο έλαβε διαφορετική απόφαση.

Μετά την απόφαση οδηγούνται στη φυλακή συνολικά 38 από τους 50 καταδικασθέντες- ηγετικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αλλά και απλά μέλη. Μερικοί από αυτούς, όπως ο ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είχαν ήδη τεθεί σε κράτηση κατ΄οίκον πριν καταδικαστούν, προ δύο εβδομάδων, σε ποινή φυλάκισης 13 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την DW

«Πίσω από τα κάγκελα η ηγεσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» επιγράφεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή είχε παρουσία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια της οξείας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα ήταν μάλιστα η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».