Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη Νίκαια λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση σε καθολική εκκλησία που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους.

 «Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσα στη Νίκαια, στην βασιλική της Παναγίας. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του μετά την τρομοκρατική επίθεση.

 «Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσαγωγές στην επικράτειά μας για το θέμα. Θα ήθελα να μεταφέρω τη στήριξή μας στην καθολική κοινότητα των Γάλλων. Οι καθολικοί που δέχονται επίθεση στη χώρα μας. Ολόκληρο το έθνος στέκεται στο πλευρό τους για να είναι εφικτό να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα ελεύθερα στη χώρα μας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ή όχι, όμως όλες τα θρησκευτικά του καθήκοντα πρέπει να μπορούν να ασκούνται».

Το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια

 «Το δεύτερο μήνυμα είναι για την πόλη της Νίκαιας που έχει δεχτεί για τρίτη φορά χτύπημα. Ξέρω το σοκ που δέχεται η πόλη, μαζί με τη χώρα. Αν δεχόμαστε επίθεση για μια ακόμη φορά είναι για τις αξίες μας» είπε απευθυνόμενος στην τοπική Αρχή, ο Εμανουέλ Μακρόν.

 «Το λέω ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά. Δεν θα κάνουμε πίσω! Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να αυξήσουμε την ετοιμότητα παντού στη Γαλλία για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος που εξήγγειλε την κινητοποίησε στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, ειδικά σε χώρους λατρείας και σχολεία.

 Ουσιαστικά ενεργοποιείται και πάλι η Opération Sentinelle, μια γαλλική στρατιωτική επιχείρηση με αστυνομικούς και χωροφύλακες που είχε αναπτυχθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015, με στόχο την προστασία ευαίσθητων «σημείων» της περιοχής από την τρομοκρατία.

  «Στη Γαλλία δεν υπάρχει παρά μία κοινότητα, αυτή είναι η εθνική» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε: «Να πω σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της θρησκείας τους, είτε πιστεύουν είτε όχι πως πρέπει αυτή τη στιγμή να ενωθούμε».

 «Ξέρω πως όλοι είναι βαθιά σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι. Καλώ στην ενότητα όλων. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να δώσω στη Νίκαια. Ξέρω πόσα έχει περάσει η πόλη και αυτή η περιφέρεια» συνέχισε και κάλεσε σε «στήριξη του έθνους, των καθολικών της Γαλλίας, στιβαρότητα και ενότητα».