Σοκαρισμένη παραμένει η Γαλλία από την τρομοκρατική επίθεση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Αουσαουί ο οποίος σκότωσε τρία άτομα μέσα και έξω από εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των δύο εκ των τριών θυμάτων του 21χρονου: Πρόκειται για την 44χρονη Βραζιλιάνα Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα και τον 54χρονο νεωκόρο Βίνσεντ Λοκ.

Brazilian-victim


Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Αουσάουι έκοψε το λαιμό του Λοκ ενώ βοηθούσε στις προετοιμασίες για την καθημερινή Θεία Λειτουργία στην εκκλησία ενώ την Σίλβα την μαχαίρωσε αρκετές φορές ενώ προσπαθούσα να βρει καταφύγιο από την επίθεση του 21χρονου.

Η Σίλβα, η οποία ζούσε 30 χρόνια στη Γαλλία και ήταν μητέρα τριών παιδιών, το τελευταίο που πρόλαβε να πει στους διασώστες που προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να τη σώσουν ήταν «πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Θύμα του μακελάρη έπεσε κι ο νεωκόρος της βασιλικής της Νοτρ Νταμ. Η σορός του 55χρονου Βενσάν Λοκές, πατέρα δύο παιδιών βρέθηκαν μέσα στο ναό, όπου δέχθηκε την επίθεση από τον δράστη, που του έκοψε τον λαιμό. Πιστός καθολικός ο Λοκές βοηθούσε επί δέκα χρόνια στην τέλεση των λειτουργιών στο ναό, ενώ υποδεχόταν και τους επισκέπτες και τους ενορίτες όταν άνοιγε τις πύλες της Νοτρ Νταμ για το κοινό κάθε πρωί.

Vincent-Loques


Ο αποτρόπαιος θάνατός του προκάλεσε θλίψη και οργή στους ενορίτες. «Έχω σοκαριστεί τόσο πολύ. Ακόμη τον βλέπω μπροστά μου να περπατά, να ανάβει τα καντήλια. Και τώρα σκέφτομαι: ‘δεν τον έχουμε πια μαζί μας”, είπε η Λόρα Μαλ. Κι η αδελφή της, συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια: «Τον είχαμε πάντα μαζί μας. Ήταν εδώ συνεχώς, περνούσε εδώ τη μέρα του. Δεν ήταν απ’ αυτούς που πηγαινοέρχονται. Εδώ ήταν το σπίτι του...»

Το τρίτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχει κατονομαστεί. Ήταν μια 60χρονη γυναίκα που είχε πάει νωρίς το πρωί στο ναό για να προσευχηθεί, όταν δέχθηκε την επίθεση του δράστη, που της έκοψε βαθιά το λαιμό σε μια προσπάθεια να την αποκεφαλίσει, όπως είπαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας.