Συγκίνηση και αισιοδοξία προκάλεσε στη Σμύρνη της Τουρκίας η διάσωση ενός κοριτσιού 3 ετών μετά από 65 ώρες που ήταν εγκλωβισμένο στα ερείπια κτιρίου που κατέστρεψε ο φονικός σεισμός της Παρασκευής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στη Σμύρνη μετά τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Βίντεο από τη στιγμή του απεγκλωβισμού της από τα ερείπια κάνουν τον γύρο των τουρκικών Μέσων τα οποία αναφέρουν ότι το κορίτσι ονομάζεται Ελίφ Περινσέκ και είναι το 106 άτομο που διασώζεται ζωντανό. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, η μητέρα της Ελίφ, μαζί με τα 10χρονα δίδυμα παιδιά της και τον 7χρονο γιο της Ουμούτ απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια περίπου 23 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Αργότερα όμως ο Ουμούτ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται.

Το βίντεο της διάσωσης της 3χρονης Ελίφ δημοσίευσε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κότσα, τονίζοντας ότι η διάσωσή της ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού.

«Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια», έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.