Λόγω της πληθώρας κλήσεων που λαμβάνει κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, η υπηρεσία ασθενοφόρων της βορειοδυτικής Αγγλίας, μιας από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ότι κήρυξε «μείζον συμβάν».


Καλέστε ασθενοφόρο μόνο αν απειλείται η ζωή σας 


Αυτό αποτελεί απότοκο  του εξαιρετικά μεγάλου όγκου κλήσεων που λαμβάνει, κυρίως από την περιοχή του Μάντσεστερ και των περιχώρων του. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να φτάσουμε στους ασθενείς όσο το δυνατόν συντομότερα», ανέφερε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Αγγλίας. Στην ανακοίνωση ζητείται από τους πολίτες να μην καλούν ασθενοφόρο, εκτός αν απειλείται η ζωή τους.



Τη στιγμή που η  Αγγλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέο lockdown ενός μήνα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε στο διάγγελμά του ότι «από την Πέμπτη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορείτε να βγαίνετε από το σπίτι μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους». Οι λόγοι αυτοί, όπως είπε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία «αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας», για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.