Ως «εξαιρετική» χαρακηρίζει ο ανώτατος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, την είδηση πως το εμβόλιο ενάντια στον κοροναϊό της Pfizer αποδείχτηκε κατά 90% αποτελεσματικό, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.


Τεράστια επίδραση θα έχει η συμβολή του εμβολίου της Pfizer


Όπως σημείωσε ο Άντονι Φάουτσι, η ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να έχει «τεράστια επίδραση» σε οτιδήποτε κάνουμε αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού από εδώ και στο εξής.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός επιστήμονας αναφέρθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg και στο εμβόλιο που αναπτύσσει η Moderna, σημειώνοντας πως ενδεχομένως να έχει παρόμοια αποτελέσματα, καθώς βασίζεται επίσης στην τεχνολογία mRNA.


Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από το αναμενόμενο για την προστασία ανθρώπων από τον κοροναϊό σε Covid-19 σε μια κεντρική μελέτη.


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ορόσημο στην κούρσα των εμβολίων που μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια πανδημία. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον covin-19 και ανέπτυξαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, ανέφεραν οι εταιρείες τη Δευτέρα.


Την είδηση χαιρέτισε και ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, ο οποίος και έγραψε πως πρόκειται για μια «μεγάλη μέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα.