Δραματικές διαπιστώσεις για την έκταση που έχει λάβει ο κοροναϊός, το δεύτερο κύμα του οποίου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Οι αριθμοί που παρουσίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκαλούν τρόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος λόγω κοροναϊού, ενώ στο επίκεντρο -αυτήν την περίοδο- φέρεται να βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία πλέον μετρά σχεδόν 16 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 355.000 θανάτους.


Ο Dr Hans Kluge από τον ΠΟΥ ανέφερε ότι το 80% από 53 ευρωπαϊκές χώρες έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 14 ημέρες αριθμούς ρεκόρ στην αύξηση των ενεργών περιπτώσεων Covid-19, με πάνω από 100 ασθενείς ανά 100.000 άτομα, ενώ σε κάποιες χώρες ο αριθμός έφτασε τους 700 ασθενείς ανά 100.000 άτομα.






Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Γαλλία και στην Ελβετία.


Το θετικό είναι ότι μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως δήλωσε ο Hans Kluge, την τελευταία εβδομάδα, τα νέα κρούσματα έπεσαν από 2 εκατ. σε 1,8 εκατ. στην Ευρώπη. «Μπορεί να είναι ένα μικρό δείγμα, αλλά είναι αισιόδοξο», δήλωσε.


Ο Dr Hans Kluge επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ προτείνει το ολικό lockdown ως τελευταίο μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης, καθώς η καραντίνα προκαλεί πολλά παράπλευρα νοσήματα, όπως τα ψυχολογικά και ενδοοικογενειακή βία.