Σοκ σε όλο τον πλανήτη. Ο Θεός της μπάλας, ο θρυλικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, προδομένος από την καρδιά του. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Clarin της Αργεντινής, τις τελευταίες ώρες ο Ντιέγκο αντιμετώπισε πολύ σοβαρά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν ασθενοφόρα στο σπίτι του. Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον σώσουν, αφού έφυγε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση πριν από λίγες μέρες, όταν και αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και ανάρρωνε στο σπίτι του στο Τίγκρε, όπως αναφέρουν τόσο η Clarin, όσο και η Ole.

Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα από διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω των καταχρήσεων και η καρδιά του δεν άντεξε. Παρά το γεγονός πως η εγχείρηση που έκανε στον εγκέφαλο πριν από μερικές εβδομάδες ήταν επιτυχημένη, με τον προσωπικό του γιατρό να δηλώνει αισιόδοξος, εντούτοις ο Ντιέγκο δεν τα κατάφερε και η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει τη θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός όχι μόνο στην Αργεντινή, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή στη Νάπολι, που την έφερε στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Λατρεύτηκε σαν Θεός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποδοσφαιρικό και μη. Αποτέλεσε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα όλων των εποχών και ακόμα και στο σήμερα, χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, οι εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν πριν από μερικές εβδομάδες για να του εκδηλώσει την αγάπη του και να του σταθεί στην περιπέτεια που περνούσε.

Ο Ντιέγκο ήταν εκείνος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Πακγοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.