Τα όρια ξεπέρασε για ακόμη μία φορά η Τουρκία, η οποία κατηγόρησε την χώρα μας για «μαξιμαλιστικούς στόχους» και στοχοποιώντας τη επειδή ζητά την επιβολή κυρώσεων, συνεχίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακοινώντας σήμερα ακόμη μία NAVTEX.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στο Τwitter το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά σε άρθρο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει από τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Καστελόριζο.

«Ως κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα, βασιζόμενη στις μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις της στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών και του εναέριου χώρου, επιδιώκει να προκαλέσει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία. Καμία κύρωση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Μέις/Καστελλόριζο ή με τα 10 ν.μ. εναέριου χώρου. Η Ελλάδα θα πρέπει μια ώρα αρχύτερα, πριν είναι αργά να δεσμευτεί για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Τουρκία», αναφέρει στην ανάρτησή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, παραθέτοντας και το άρθρο του Νίκου Δένδια σε ελληνική εφημερίδα.

Η εν λόγω ανακοίνωση καταδεικνύει την ενόχληση της Άγκυρας, από το άρθρο του Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο οποίο ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων σημειώνει πως στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα υποδεικνύουν στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνέπειες και πως δεν μπορεί να της επιτραπεί να συμπεριφέρεται στον 21ο αιώνα με πρακτικές του 19ου αιώνα.