Ένα απρόοπτο μικροατύχημα είχε η γερμανίδα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιούλια Κλόκνερ, η οποία σκόνταψε και έπεσε την ώρα της συνεδρίασης στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

Η τούμπα της Κλόκνερ σημειώθηκε στη διάρκεια συζήτησης στην Μπούντεσταγκ, την Τρίτη το βράδυ, που αφορούσε τον προϋπολογισμό της Καγκελαρίας.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η Χριστιανοδημοκράτισσα υπουργός δεν πρόσεξε ένα σκαλί και σωριάστηκε κάτω.

Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό, αν και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι, από την ξαφνική της αυτή πτώση, δεν πόνεσε καθόλου.

Η ίδια πάντως αντιμετώπισε την πτώση της αυτή, όταν σηκώθηκε, με ένα χαμόγελο που φαινόταν αν και στο πρόσωπό της φορούσε μάσκα.

Η Κλόκνερ, πρώην δημοσιογράφος και «Βασίλισσα του Κρασιού» για το 1995 στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλαταινάτου, είχε αναλάβει την αντιπροεδρία του CDU και ο γερμανικός Τύπος προεξοφλούσε ότι θα είναι η «νέα Μέρκελ».



Η Γιούλια έχει όντως πολλές ομοιότητες με την Καγκελάριο, καθώς, όπως και η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, έτσι και αυτή είναι ταγμένη ψυχή τε και σώματι επί... 24 ώρες και 7 ημέρες στο κόμμα.

Για την 58χρονη πολιτικό η λέξη «ξεκούραση» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται πολλές φορές ο σύντροφος αλλά και η οικογένειά της.

Η πρώην δημοσιογράφος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναρριχηθεί επαγγελματικά αναλαμβάνοντας την θέση της διευθύντριας σύνταξης στο περιοδικό οινοποιίας «Sommelier».

Το 1996 προσχώρησε στην νεολαία του CDU και το 2003 έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο της Ένωσης Γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει φιλανθρωπικό έργο καθώς είναι μέλος της Ένωσης για τα Παιδιά με μυική δυστροφία.