Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τα οποία έφθασαν σχεδόν τα 235.000 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ταυτόχρονα, η χώρα, αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες, θρήνησε άλλους σχεδόν 2.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πάντα κατά τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας).

Τις οκτώ τελευταίες ημέρες, στις ΗΠΑ επιβεβαιώνονται ημερησίως πάνω από 200.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο· τα Σαββατοκύριακα γενικά οι αριθμοί που καταγράφονται τείνουν να είναι χαμηλότεροι.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 που καταγράφονται σε ημερήσια βάση ξεπερνά τους 2.400 από την 1η Δεκεμβρίου, και σε αυτή την περίπτωση με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πάνω από 108.000 άνθρωποι με τη νόσο που προκαλεί ο ιός νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, νέο ρεκόρ, κατά τα στοιχεία του COVID Tracking Project.

Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην προσεχή διανομή εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, αφού εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση αυτού των Pfizer/BioNTech από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA), πιθανόν σήμερα Σάββατο.