O εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν απηύθυνε δραματική προειδοποίηση  για το νομοσχέδιο της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπογράψει το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας, τότε οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές.


Το σχέδιο που υιοθέτησαν οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί προβλέπει δαπάνες για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των εταιρειών οι οποίες πλήττονται από τον κοροναϊό. Δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας.


Ο Τραμπ αξίωσε να του σταλεί μια τροποποιημένη, «ικανοποιητική» εκδοχή του νομοσχεδίου, χωρίς την οποία ενδέχεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση το καθήκον να εγκρίνει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.


Προηγήθηκε, έπειτα από μήνες αδιεξόδου, συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών που ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για το σχέδιο νόμου αυτού. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του έκρινε ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκ. δολαρίων είναι ένα «πρώτο βήμα», αλλά ανεπαρκές, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει το 2021 από το Κογκρέσο να ψηφίσει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.