Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
akorr6
Διεθνή

Κοροναϊός - Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στην Κύπρο

 Η κατάσταση με την εξάπλωση του κοροναϊού στην Κύπρο παραμένει κρίσιμη αν και έχει παρατηρηθεί κάποια βελτίωση τις τελευταίες ημέρες που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορανοϊό δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

 Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο κ. Τσιούτης είπε πως αν και βλέπουμε βελτίωση αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού αναμένουμε ακόμα αυξημένες νοσηλείες μέσα στις επόμενες μέρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες. Είπε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μηδενικά κρούσματα, ενώ στόχος είναι τον Φεβρουάριο η κατάσταση να επιτρέψει την πολύ αργή και σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας) Κρίστης Λοϊζίδης τόνισε πως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η θέση πως τα νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση. Αυτή τη στιγμή όπως είπε, στα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 200 ασθενείς με COVID-19 την ημέρα και αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, θα σταλούν ασθενείς χωρίς κορανοϊό σε ιδιωτικές κλινικές, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε υποδομές και αναλώσιμα.

 Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μέχρι την Κυριακή, όπως λέχθηκε στη διάσκεψη, είχαν χορηγηθεί οι πρώτες δόσεις σε 6035 άτομα, ενώ σημειώθηκε ότι η Κύπρος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ήδη το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται στην 8η θέση εντός της ΕΕ, σε αναλογία πληθυσμού στη χορήγηση εμβολίων.