Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η Μελάνια Τραμπ αποχαιρέτησε τον αμερικανικό λαό, λίγες ώρες πριν εκείνη και ο σύζυγός της αποχωρήσουν από τον Λευκό Οίκο. «Ήταν μεγάλη τιμή μου να υπηρετήσω ως Πρώτη Κυρία», είπε στην αρχή του μηνύματός της η Μελάνια Τραμπ και συνέχισε: «Τα περασμένα τέσσερα χρόνια ήταν αξέχαστα. Καθώς ο Ντόναλντ και εγώ ολοκληρώνουμε τη θητεία μας στον Λευκό Οίκο, θυμάμαι όλους τους ανθρώπους που παίρνω μαζί μου, μέσα στην καρδιά μου, και τις απίθανες ιστορίες αγάπης και πατριωτισμού».

Την «κέρδισε» και η Χίλαρι

Ωστόσο, η Μελάνια Τράμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με περιορισμένη δημοφιλία, σε σχέση μάλιστα και με τις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία μέτρησης της του CNN, που πραγματοποιήθηκε από τος 9 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, όπου συγκεντρώνει θετικές γνώμες περί του 47%, για την θητεία της ως Πρώτη Κυρία, σε αντίθεση με την Μισέλ Ομπάμα, που αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017 συγκεντρώνοντας στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του CNN ποσοστό δημοφιλίας 69%, τη Λώρα Μπούς, που αποχώρησε το 2009 με ποσοστό θετικών απόψεων στο 67% και τη Χίλαρι Κλίντον, που αποχώρησε το 2000 από τον Λευκό Οίκο σαν Πρώτη Κυρία, συγκεντρώνοντας στην αντίστοιχη τότε δημοσκόπηση ποσοστό ευνοϊκών απόψεων στο 56%. Η Μελάνια Τραμπ υπερασπίστηκε το αμφιλεγόμενο έργο ανακαίνισης στον Λευκό Οίκο, καθώς το White House Bowling Alley, το Tennis Pavilion και το Rose Garden επανασχεδιάστηκαν.

Υψηλότερα ποσοστά από τον Τράμπ

Ωστόσο, αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με χαμηλότερη βαθμολογία έγκρισης από άλλες πρώτες κυρίες. Εξάλλου, τις τελευταίες εβδομάδες στον Λευκό Οίκο τις πέρασε χωρίς κάποιο χωρίς θέαμα, συσκευάζοντας και προετοιμάζοντας το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή της οικογένειάς της Η βαθμολογία της, πάντως, είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν του συζύγου της - με διψήφια ποσοστά. Και αυτό γιατί όπως έδειξε η σχετική μέτρηση, μόνο το 33% εγκρίνει τη δουλειά που έκανε ως Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.