Λίγο πριν η Καμάλα Χάρις ορκιστεί ως η πρώτη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έρχεται η βιογραφία της να μας τη συστήσει καλύτερα: «Εν συντομία: Όλα καλά», τιτλοφορείται και ο συγγραφέας Νταν Μορέν γράφει για όλα όσα τη χαρακτηρίζουν, για όσα τη χωρίζουν από τον Ομπάμα και για όσα τη συνδέουν με τον Τραμπ.

Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τον οίκο Heyne στις 25 Ιανουαρίου, περιγράφει ολόκληρη την καριέρα της Χάρις χρονολογικά και περιεκτικά: από την περίοδο των φοιτητικών της χρόνων στη Νομική και μετά την πορεία προς τη γενική εισαγγελία στην Καλιφόρνια, τη Γερουσία και την υποψηφιότητα για το χρίσμα των δημοκρατικών πριν γίνει αντιπρόεδρος. Η Χάρις «μπορεί να είναι σκληρή και την ίδια στιγμή απίστευτα γοητευτική, ανθρώπινη, αστεία.

USA Kamala Harris Capitol

Έδωσε νέα πνοή στη Γερουσία - και όχι μόνο λόγω της στάσης της στην εξέταση του ομοσπονδιακού δικαστή Μπρετ Κάβανο.

Μοιράζει συνταγές. Φορά σταράκια. Προσκαλεί γερουσιαστές να δειπνήσουν μαζί της σε κλειστό κύκλο. Έχει μια ενδιαφέρουσα οικογένεια. Αγαπά το μπάσκετ», γράφει ο Μορέν.

Η Χάρις έμαθε να «κόβει το ένα ή το άλλο κεφάλι, για να το θέσουμε υπό τους όρους της θεάς Κάλι», τονίζει αναφερόμενος σε μια συνέντευξή της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο, όταν είχε εκφράσει το θαυμασμό της για τη θεά Κάλι, η οποία μάχεται για τους αθώους, καταστρέφει το κακό και αναπαρίσταται να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός δαίμονα. Η Χάρις είναι μια «θηλυκή Ομπάμα» - αλλά «αυτή η σύγκριση είναι μόνο επιφανειακά σωστή», δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας στο «Spiegel».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Κάμαλα βρέθηκε συχνά στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή

«Και οι δύο είναι μαύροι, αλλά ο Ομπάμα είναι πιο διανοούμενος. Η Κάμαλα είναι εισαγγελέας και ως εισαγγελέας πρέπει να είναι κανείς πολύ πιο σκληρός».

Και είναι σκληρή και γοητευτική. «Βρέθηκε συχνά στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή», συνεχίζει ο Μορέν, υποστηρίζοντας ότι έχει κάτι κοινό με τον Τραμπ: «Ήταν μία από τους λίγους δημοκρατικούς που -συνειδητά ή ασυνείδητα- υιοθέτησαν τη στρατηγική του Τραμπ», γράφει. «Επιδίωκε την αναγνώριση… έψαχνε μία μεγάλη σκηνή για να διαδώσει το μήνυμά της και να αλλάξει το μέχρι τότε κυρίαρχο αφήγημα… όπως και ο Τραμπ».

Όσο για τον αγαπημένο της σύζυγο και πρώτο δεύτερο κύριο; Ο 56χρονος Καλιφορνέζος Νταγκ Έμχοφ, εκτός από σύζυγος της Καμάλα, είναι διακεκριμένος δικηγόρος, φανατικός παίκτης του γκολφ, χαμηλού προφίλ, που στέκεται στο πλευρό της συζύγου του από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής της εκστρατείας. Νταγκ και Καμάλα ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα το 2013, όταν συναντήθηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά, που τους είχε κανονίσει η φίλη της αντιπροέδρου, Κρισέτ Χάντλιν. Παντρεύτηκαν το 2014 και η Καμάλα έγινε η καλύτερη μητριά για τον 26χρονο Κόουλ και την 21χρονη Έλα, παιδιά του Έμχοφ από τον πρώτο του γάμο με τη χολιγουντιανή παραγωγό, Κέρστιν Έμχοφ.