Ότι έχει χιούμορ απέδειξε για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αυτή τη φορά στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών που έγινε στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να τηρήσει την παράδοση που θέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει διάφορα αστεία κατά τη διάρκεια του δείπνου κι έδωσε ρέστα αυτοσαρκαζόμενος τα χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητάς του, το πρόγραμμά του για την υγεία και τον… Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε με τα τηλεοπτικά δίκτυα και ειδικά αυτά που του ασκούν δριμεία κριτική, ενώ δεν δίστασε να διακωμωδήσει τα προβλήματα που παρουσίασε το νέο του πρόγραμμα για την υγεία «ObamaCare».

Όπως είπε, το σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν το «Ναι μπορούμε», όμως πλέον το έχει αντικαταστήσει με το «Control – Alt – Delete», το συνδυασμό των πλήκτρων δηλαδή που πατάμε για να σβήσουμε τον υπολογιστή, όταν κολλάει.

Αστειεύτηκε επίσης και με αρκετούς σχολιαστές συντηρητικών κυρίων μέσων που έχουν μια εμμονή να εμφανίζουν φωτογραφίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, στις οποίες είναι γυμνός από τη μέση και πάνω.

Είπε μάλιστα ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να είναι και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, τονίζοντας:

«Για να είμαι δίκαιος αυτά τα δίνουν σχεδόν σε οποιονδήποτε σήμερα».

Φέτος γιορτάστηκαν 100 χρόνια από την καθιέρωση του δείπνου, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, έτυχαν και φέτος θερμής υποδοχής.