Η 24χρονη Μις Αγγλία 2019, Μπάσα Μουκερτζί, εκτός από ομορφότερη γυναίκα της Αγγλίας, είναι εν ενεργεία γιατρός και ως υγειονομικός έκανε το εμβόλιο κατά του κορoναϊού και πλέον… «Αισθάνομαι προστατευμένη» γράφει στο Instagram.


Η βασίλισσα της ομορφιάς έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, ώστε να είναι ασφαλής, εργαζόμενη στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας της Βρετανίας και μάλιστα τράβηξε μια selfie για να θυμάται την «ιστορική αυτή στιγμή».


«Είναι καλό που αισθάνομαι προστατευμένη, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου που έχουν κάνει το εμβόλιο. Όταν περπατούσα το διάδρομο του νοσοκομείου, ρώτησα αγχωμένη αν μπορώ να τραβήξω μια φωτογραφία, ώστε να θυμάμαι αυτή την ιστορική στιγμή. Η νοσηλεύτρια μου είπε πως είμαι η πρώτη που ζητάει κάτι τέτοιο και πως φυσικά μπορώ να απαθανατίσω τη στιγμή», δήλωσε η ίδια.


Για να είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης ασθενών με Covid, η 24χρονη Μουκερτζί, που εργάστηκε στα νοσοκομεία Boston Pilgrim και Derby Royal, έκλεισε γρήγορα ένα ταξίδι που έκανε στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών υποχρεώσεων που συνοδεύουν τον τίτλο της ως Μις Αγγλία.


Στις αρχές Μαρτίου 2020 μετέβη στην Ινδία για τέσσερις εβδομάδες, για λογαριασμό του Coventry Mercia Lions Club, όπου εργάστηκε εθελοντικά στην υποστήριξη του θεσμού και ως πρέσβειρα πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επισκέφτηκε σχολεία όπου έκανε δωρεές μαζί με τον οργανισμό, ενώ έδωσαν επίσης χρήματα σε ένα σπίτι για εγκαταλελειμμένα κορίτσια. Αλλά καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωνόταν πίσω στη Βρετανία, η νεαρή καλλονή έλαβε μηνύματα από πρώην συναδέλφους της στο παλιό της νοσοκομείο, το Pilgrim Hospital, στην ανατολική Αγγλία, οι οποίοι της έλεγαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για αυτούς. Μετά από αυτό, η Μπάσα επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του θεσμού Μις Αγγλία και του νοσοκομείου, εκφράζοντάς τους την επιθυμία να επιστρέψει στη δουλειά, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα της.


Όπως είπε στο CNN, ένιωθε πως είναι λάθος να φοράει το στέμμα της Μις Αγγλία στην παρούσα φάση, ακόμη και αν ήταν για ανθρωπιστική εργασία, ενώ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από κορωνοϊό και στη χώρα της άνθρωποι δοκιμάζονται - και μαζί οι χιλιάδες συνάδελφοί της που εργάζονται τόσο σκληρά. «Όταν είσαι αντιπρόσωπος ενός θεσμού και κάνεις όλο αυτό το ανθρωπιστικό έργο στο εξωτερικό, φοράς το στέμμα σου, το καλύτερό σου χαμόγελο, αισθάνεσαι όμορφα για όλο αυτό και αυτό φαίνεται. Το δείχνεις. Εγώ δεν αισθανόμουν», είπε και πρόσθεσε: «Ήθελα να επιστρέψω σπίτι. Ήθελα να έρθω και να πάω κατευθείαν στη δουλειά».


Η Μουκερτζί, η οποία μεγάλωσε στην αγγλική πόλη Ντέρμπι, όπου μετακόμισε με τους δικούς της σε ηλικία 9 ετών από την Καλκούτα, είπε: «Είχα την αίσθηση ότι τώρα είναι η στιγμή να τιμήσω το πτυχίο που έχω πάρει, να γίνω ενεργό μέλος αυτού του συγκεκριμένου τομέα από τώρα, χωρίς να περιμένω περισσότερο. Όπως εξομολογήθηκε, ήταν και ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο όλος ο κόσμος ενθάρρυνε και στήριζε τους συναδέλφους που την έκανε να θέλει να είναι ξανά «ένας από αυτούς και ήξερα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω. Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για μένα να είμαι η Mις Αγγλία και να βοηθήσω τη χώρα σε μια εποχή ανάγκης». Από τη στιγμή που επέστρεψε από την Ινδία και μέχρι σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή για την περίθαλψη ασθενών με κοροναϊό.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ