Η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας δημοσιοποίησε χθες, έναν αναθεωρημένο κατάλογο των βιομηχανιών, η ανάπτυξη των οποίων, θα ενθαρρυνθεί στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Η κίνηση αυτή, έχει ως στόχο να προωθήσει τη γενικότερη βιομηχανική αναβάθμιση αλλά και την ανάπτυξη βιομηχανιών, που είναι χαρακτηριστικές, για τις απέραντες δυτικές περιοχές της Κίνας.

Ο αναθεωρημένος κατάλογος θα εφαρμόζεται από την 1η Μαρτίου και θα επιτρέπει τη μείωση της φορολογίας των εσόδων κατά 15%, για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο σχετικό πλαίσιο φορολογικών ελαφρύνσεων.

Οι βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παράγουν αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, προϊόντα έξυπνης και πράσινης υφαντουργίας, επεξεργασμένα ενδύματα, συσκευές οικιακής χρήσης, αλλά και αυτές που παράγουν καταναλωτικά ηλεκτρονικά, έχουν προστεθεί στην αναφερόμενη λίστα, σύμφωνα με την επιτροπή.

Προκειμένου η δυτική περιοχή της Κίνας να ενθαρρυνθεί ώστε να αξιοποιήσει τα μοναδικά πλεονεκτήματά της, βιομηχανίες όπως αυτές, που ασχολούνται με την επεξεργασία αγροτικών και δασικών προϊόντων, με την κτηνοτροφία και την αλιεία, την υγεία και τον τουρισμό, έχουν επίσης, ενταχθεί στο νέο κατάλογο.

Βιομηχανίες, με αντικείμενο τη διαχείριση της ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την κατασκευή νέων κατοικιών εντάσσονται επίσης, στο νέο κατάλογο, μαζί με τις βιομηχανίες ελαφράς υφαντουργίας, ειδικής χειροτεχνίας, αλλά και άλλες βιομηχανίες που προωθούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυξάνουν τα εισοδήματα των κατοίκων των δυτικών περιοχών της Κίνας.