Το Πεκίνο θα ανακοινώσει μία σειρά από μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια των ημερήσιων αγαθών, στη διάρκεια των φετινών διακοπών του Φεστιβάλ της Άνοιξης, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Συνολικές ποσότητες από 20.000 ως 30.000 τόνους χοιρινού από τα κεντρικά αποθέματα της Κίνας θα διατίθενται στην αγορά κάθε εβδομάδα, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση στη διάρκεια των διακοπών, όπως δήλωσε ο Ζου Σιαολιάνγκ, ένας αξιωματούχος από το υπουργείο Εμπορίου σε μια συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε το Κρατικό Συμβούλιο του μηχανισμού κοινής πρόληψης και ελέγχου κατά της COVID-19.

Ο Ζου παρότρυνε τις αγορές χονδρικής πώλησης αγροτικών προϊόντων, τις εταιρίες τροφοδοσίας, τα ξενοδοχεία, αλλά και τα εμπορικά κέντρα, να παρατείνουν τις ώρες λειτουργίας τους, κατά την περίοδο των διακοπών, ώστε να εξυπηρετηθεί η κατανάλωση αγαθών, μέσω της πραγματοποίησης αγορών με φυσική παρουσία.

Για να καλυφθεί η ζήτηση από τους καταναλωτές για προϊόντα μέσω διαδικτυακών αγορών, το Πεκίνο θα δώσει οδηγίες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και σε εταιρίες διαχείρισης εμπορευμάτων για να εργαστούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άνοιξης, ώστε να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης εμπορευμάτων, αλλά και των υπηρεσιών μεταφοράς τους, σύμφωνα με τον Ζου.

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι ο πιο σημαντικός εορτασμός στην Κίνα και παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από τις μαζικές μετακινήσεις για την επανένωση των οικογενειών, ενώ φέτος, θα εορταστεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Το Πεκίνο ενθαρρύνει τους πολίτες να παραμείνουν προσεχτικοί στη διάρκεια των διακοπών, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της COVID-19.