Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
στελλα_κυριακιδου
Διεθνή

Κυριακίδου: Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι τα κρίσιμα στοιχεία για την έγκριση των εμβολίων

Η επίτροπος Υγείας της ΕΕ , Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα εμβόλια και τον ευρωπαϊκό εμβολιασμό σε εκδήλωση του ΕΛΚ, εξέφρασε τη διαβεβαίωση πως σύντομα αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα από τα τρία, ήδη εγκεκριμμένα. 

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι τα κρίσιμα στοιχεία για την έγκριση των εμβολίων

Στη συζήτηση συμμετείχαν και μέλη των εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της Κομισιόν για αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι κατά την παραγωγή ενός νέου εμβολίου, δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι, επομένως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, τονίζοντας επίσης ότι η ΕΕ διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό όλα τα κράτη-μέλη να συμμετέχουν σε κάθε βήμα με διαφάνεια και με σαφή στρατηγική της ΕΕ. Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Sanofi.