Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ακόμη 531 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 3.868 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 166.731 νεκρούς επί συνόλου 1.936.013 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο Χοσέ Λουίς Αλομία, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, επισήμανε πάντως ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγράφεται «μείωση» των κρουσμάτων, που έχει φθάσει «το 32%». Η πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων μειώθηκε στο 49% κατά μέσον όρο, ενώ αυτή των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας στο 46%.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού άρχισε στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου. Ως εδώ, έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πάνω από 717.800 άνθρωποι, σχεδόν 80.000 εκ των οποίων έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.