Η 34χρονη Tarshema Brice αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της σε κάτι παραπάνω από μια καλή περμανάντ κι έγινε... παραχαράκτρια. Με μεγάλη επιτυχία, ευφάνταστο τρόπο και απλά μέσα κατάφερε να δημιουργήσει σχεδόν τέλεια πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 100 δολαρίων. Και λέμε σχεδόν, γιατί τελικά έπεσε στα δίχτυα του νόμου.

Η 34χρονη κομμώτρια έπαιρνε χαρτονομίσματα των 5 δολαρίων και τα εμπότιζε με απολιπαντικό “Purple Power”. Στη συνέχεια, έτριβε το μελάνι με μια οδοντόβουρτσα. Αφού στέγνωνε τα άγραφα πλέον χαρτιά με ένα πιστολάκι, τα τοποθετούσε σε έναν εκτυπωτή της Hewlett-Packard  που χάρασσε επάνω στη λευκή επιφάνεια σκαναρισμένες εικόνες των 50 και των 100 δολαρίων.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα είχαν την ίδια όψη και την ίδια υφή με τα πραγματικά και μπορούσαν να περάσουν από κάθε στοιχειώδη έλεγχο του εκάστοτε υπαλλήλου καταστήματος.


Η Brice δήλωσε ένοχη τον περασμένο μήνα ενώπιον του δικαστηρίου και παραδέχτηκε ότι έφτιαξε χαρτονομίσματα αξίας από 10.000 έως 20.000 δολάρια μέσα σε δυο χρόνια μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η απάτη της τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Κάτοικος του Ρίτσμοντ “μεγάλωνε έξι παιδιά ολομόναχη έχοντας ένα μέτριο εισόδημα και κάλυπτε τα οικονομικά κενά φτιάχνοντας πλαστό χρήμα”, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Charles E. James Jr.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 1995 κάτω από το 1% των πλαστών χαρτονομισμάτων παράγονταν μέσω ψηφιακών εκτυπωτών. Το 2013 σχεδόν το 60% των 88,7 εκατ. πλαστών δολαρίων που βρέθηκαν στις ΗΠΑ παράγονταν με τη χρήση inkjet ή laser εκτυπωτών, σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας 37χρονος γραφίστας, αυτοδίδακτος, τιμωρήθηκε με 12 χρόνια φυλάκιση, ως ιθύνων νους σπείρας που έφτιαξε πλαστά 50δόλαρα και 100όλαρα συνολικής αξίας, 1,4 εκατ!