Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επαναφέρει την παράδοση που θέλει το νυν Πρόεδρο να καλεί τον πρώην στον… τόπο του εγκλήματος, τον Λευκό Οίκο δηλαδή, για την παρουσίαση του προεδρικού του πορτρέτου. Το γεγονός επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι, η οποία όπως δήλωσε δεν είχε καμία νύξη πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα σπάσει την παράδοση και παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπήρξε τόσο ευγενής με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και δεν του παραχώρησε αυτή την τιμή.

Τον Μάιο, το NBC News είχε αποκαλύψει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποφασίσει να μην προσκαλέσει τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για την τελετή παρουσίασης του πορτρέτου του, επικαλούμενος ανθρώπους σχετικούς με το θέμα. Πηγές ανέφεραν επίσης πως ούτε ο Ομπάμα ενδιαφερόταν για μία νέα συνάντηση με τον Τραμπ πρόσωπο με πρόσωπο. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί μετά την εκπληκτική νίκη Τραμπ στις εκλογές το 2016, σε μία συνάντηση γνωριμίας και ξενάγησης των Προέδρων με τις συζύγους τους, και την ημέρα της παράδοσης του Λευκού Οίκου, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας του.

Ο Τραμπ ωστόσο επέκρινε συνεχώς το δημοκρατικό προκάτοχό του κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας των ρεπουμπλικανών. Πάντως η απάντηση της Ψάκι έδειξε ότι και ο Ομπάμα και ο Τραμπ θα μπορούσαν να προσκληθούν στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν για να κρεμαστούν τα πορτρέτα τους. Η παράδοση της τελετής αποκάλυψης πορτρέτου ανάγεται σε δεκαετίες πριν, με πιο συγκινητική εκείνη της αποκάλυψης του πορτρέτου του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το 1971, οπότε ήταν και η τελευταία φορά που η πρώην πρώτη κυρία Τζάκι Κένεντι επανήλθε στον Λευκό Οίκο μετά τη δολοφονία του Προέδρου.