Με λευκό πέπλο σκέπασε την Αγία Σοφία το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα στην Κωνσταντινούπολη από το βράδυ του Σαββάτου.Στέγες και δρόμοι άσπρισαν με το χιόνι να φτάνει σε ύψος ακόμη και τα 50 εκατοστά. Δέντρα έπεσαν προκαλώντας διακοπές ρεύματος και ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα. Στην Αδριανούπολη το χιόνι έχει μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε παγοδρόμια με τους πολίτες να μη μπορούν να αποφύγουν τις πτώσεις.

Ατυχήματα στην Ιταλία από την κακοκαιρία

Στην Ιταλία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν σε καραμπόλα 25 αυτοκινήτων σε παγωμένο αευτοκινητόδρομο κοντά στο Τορίνο. Χιόνια έπεσαν και στη Σικελία ενώ στο χειμερινό θέρετρο Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο στο Βορρά η θερμοκρασία έπεσε στους – 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Γερμανία σε «λευκό κλοιό»

Με χαμηλές πτήσεις ελικόπτερα της αστυνομίας προσπαθούν να διώξουν τους Βερολινέζους από τις παγωμένες λίμνες. Πολλοί Γερμανοί πέρασαν το Σαββατοκύριακο με παγοπέδιλα, έλκηθρα και παίζοντας χόκει επί πάγου. Άλλοι απόλαυσαν το κρύο με βουτιά στα παγωμένα νερά. Λίμνες και ποτάμια πάγωσαν μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας, μέχρι τους 27 βαθμούς Κέλσιου κάτω από μηδέν. Όμως με τη άνοδο της θερμοκρασίας οι λίμνες έγιναν επικίνδυνες παγίδες.

Και η Ρωσία θύμα του χιονιά

Θαμμένη κάτω από το χιόνι παραμένει η Μόσχα μετά από ένα τριήμερο έντονων χιονοπτώσεων.Στους δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος με μεγάλες ουρές και καραμπόλες.

Ο όγκος του χιονιού ξεπέρασε κάθε ρεκόρ από τότε που καταγράφονται μετεωρολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις αρχές, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να καθαριστούν δρόμοι και πεζοδρόμια.

Δείτε το σχετικό βίντεο: