Ούτε η επικείμενη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών ούτε πιθανά προβλήματα παράδοσης εμβολίων από την εταιρεία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο αυστριακό σχέδιο εμβολιασμού, καθώς "είμαστε στην ασφαλή πλευρά όσον αφορά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών, και εδώ και καιρό υπολογίσουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερες παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2021", δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διατίθενται πλέον αρκετές μελέτες σχετικά με τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών, γι 'αυτό ο ίδιος περιμένει την επίσημη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, και μόλις γίνει αυτό, θα χορηγηθούν τα εμβόλια αυτής της εταιρείας.

Από υλικοτεχνικής άποψης, αυτό διευκολύνει τα πράγματα, διότι συχνά έπρεπε ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν να δέχονται επίσκεψη ιατρού για τον εμβολιασμό τους, κάτι που τώρα, με τις χαμηλές απαιτήσεις ψύξης, θα είναι ευκολότερο, σε σύγκριση με το εμβόλιο των Pfizer και Biontech, ανέφερε ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου, αναφέρεται σχετικά με τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ότι δεν είναι σκόπιμο να απορρίπτεται μια προσφερόμενη ανοσοποίηση λόγω επιφυλάξεων απέναντι σε ένα εμβόλιο.

Και αυτό, γιατί, όπως τονίζεται σχετικά, "και τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Αυστρία είναι ασφαλή και προστατεύουν σχεδόν κατά 100% από μια βαριά εξέλιξη της ασθένειας που μπορεί να προκαλέσουν οι τύποι του ιού που είναι κυρίαρχοι στη χώρα.

"Επομένως, είναι απολύτως λάθος να αναβάλλεται ένας εμβολιασμός για οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, καθώς σε αυτήν την περιττή περίοδο αναμονής, δεν υπάρχει προστασία εμβολιασμού και κάποιος εκθέτει τον εαυτό του ε έναν περιττό κίνδυνο να ασθενήσει", προειδοποιεί από την πλευρά του Ιατρικού Επιμελητηρίου, ο Ρούντολφ Σμίτσμπεργκερ.