Αντιμέτωπος με αποκαλύψεις ότι μια «υπερπολυτελής» ανακαίνιση του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ύψους 200.000 λιρών, η οποία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της συντρόφου του, Κάρι Σίμοντς, χρηματοδοτείται από το ταμείο των Συντηρητικών ή από εύπορους δωρητές του κόμματος, βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον βρέθηκε σε αμυντική θέση σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ερωτώμενος από που προέρχονται τα χρήματα για την ανακαίνιση, εν μέσω φημολογίας ότι έχει γίνει «επιδρομή» στα ταμεία των Τόρις, ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει.

Πηγές της «Daily Mail» ανέφεραν ότι τα κονδύλια του Συντηρητικού Κόμματος έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του λογαριασμού, αλλά μετά από αντιδράσεις από εξοργισμένα πρεσβύτερα μέλη του κόμματος, λέγεται ότι οι Τόρις προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια διαδικασία συγκάλυψης της ιστορίας.

Η γραμματέας Τύπου του Τζόνσον, Αλέγκρα Στράτον, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τα κονδύλια του Συντηρητικού Κόμματος δεν χρησιμοποιούνται για την πληρωμή οποιασδήποτε ανακαίνισης του ακινήτου στην Ντάουνινγκ Στριτ».

Σύμφωνα με την ίδια, λεπτομέρειες σχετικά με τα έργα στην Ντάουνινγκ Στριτ θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεση του Υπουργικού Συμβουλίου που αναμένεται τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Τζόνσον φέρεται να έχει πει σε ιδιωτικές του συνομιλίες ότι φοβάται για τον τελικό λογαριασμό της ανακαίνισης, που θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 200.000 λίρες. Μάλιστα ο Τζόνσον έχει διερευνήσει τη δημιουργία ενός «φιλανθρωπικού ταμείου για την Ντάουνινγκ Στριτ», σε μια προσπάθεια να ανακτήσει μέρος των χρημάτων.

Ανώτεροι αξιωματούχοι λέγεται ότι έχουν προειδοποιήσει ότι η χρήση ενός πολιτικού κόμματος για την αγορά ακριβών ταπετσαριών και επίπλων για την κατοικία του πρωθυπουργού και της συντρόφου του θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας του κοινοβουλίου.