Στο Κάστρο του Γουίντσορ επέστρεψε σήμερα ο Πρίγκιπας Φίλιππος, παίρνοντας εξιτήριο μετά από έναν ολόκληρο μήνα νοσηλείας, μετά από επέμβαση για υποκείμενη καρδιακή πάθηση. Ο 99χρονος Φίλιππος πέρασε 28 νύχτες στο Νοσοκομείο King Edward VII και στο Νοσοκομείο St Bartholomew's, στη μεγαλύτερη παραμονή του σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε εισαχθεί αρχικά προληπτικά για λοίμωξη, προτού υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά. Ο «Iron Duke» φωτογραφήθηκε φεύγοντας από το Νοσοκομείο King Edward VII, με τις κάμερες να μην τον δείχνουν για το μεγαλύτερο μέρος που βρισκόταν σε αναπηρική καρέκλα, πριν επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο και απομακρυνθεί.

Ο Φίλιππος, ο οποίος πρόκειται να γιορτάσει τα 100α γενέθλιά του τον Ιούνιο, κατευθύνθηκε στο Κάστρο του Γουίντσορ προκειμένου να επανενωθεί με τη Βασίλισσα, μετά από έναν ολόκληρο μήνα που δεν έχουν ιδωθεί οι δυο τους, φτάνοντας σε λιγότερο από μία ώρα.

Πηγές της «Daily Mail» ανέφεραν ότι ο Δούκας είχε «καλή διάθεση». Ερωτηθείς σχετικά με το εξιτήριο του πατέρα του, ο γιος του Φίλιππου Πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε «ενθουσιασμένος», ενώ αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει μαζί του «αρκετές φορές». Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωση: «Ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο του King Edward VII και επέστρεψε στο Κάστρο του Γουίντσορ, μετά από θεραπεία για λοίμωξη και μια επιτυχημένη επέμβαση για προϋπάρχουσα κατάσταση.

Η Αυτού Μεγαλειότης θέλει να ευχαριστήσει όλο το ιατρικό προσωπικό που τον φρόντισε τόσο στο Νοσοκομείο King Edward VII όσο και στο Νοσοκομείο St Bartholomew's, καθώς και σε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους».

Ο Φίλιππος θα έχει πολλά να πει με τη Βασίλισσα μετά από μια ιδιαίτερα δραματική εβδομάδα για τη μοναρχία, μετά τη συνέντευξη - «βόμβα» του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Η είδηση του εξιτηρίου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από βασιλικούς ειδικούς και βιογράφους, οι οποίοι εκτιμούν πως η επιστροφή του Δούκα θα αποτελέσει μεγάλη ανακούφιση και στήριξη για τη Βασίλισσα.

Η ανησυχία για τον Δούκα του Εδιμβούργου ήταν ιδιαίτερα έντονη, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ενώ την κατάσταση χειροτέρευε το γεγονός ότι η παραμονή του στο νοσοκομείο συνέπεσε με μια ιδιαίτερα προβληματική περίοδο για τη βασιλική οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρδιακά προβλήματα και παλαιότερα, ενώ το 2011 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο από το Sandringham μετά από έντονο πόνο στο στήθος. Ο Δούκας και η Βασίλισσα περνούν το τελευταίο lockdown στο Γουίντσορ, μαζί με ένα μειωμένο προσωπικό, ενώ το ζευγάρι, το οποίο είναι παντρεμένο για 73 χρόνια, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 τον Ιανουάριο.