Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.395 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 27 ασθενείς με την covid-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 21.816 νεκρούς επί συνόλου 905.212 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, συνεχίζεται να καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το τέλος των θερινών διακοπών στο νότιο ημισφαίριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς και άλλων δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις υπογράμμισε χθες ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 15% μέσα σε επτά ημέρες και κατά 37% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η έξαρση των κρουσμάτων ωθεί τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις περιοχές όπου καταγράφονται τα περισσότερα από σήμερα Πέμπτη.

Οι εννέα από τους 52 δήμους της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο και άλλοι 20 δήμοι στην επικράτεια της Χιλής, όπου ζει το ένα τρίτο των 19 εκατ. κατοίκων της χώρας, θα τεθούν υπό αυστηρό περιορισμό.

Η διάρκεια και η αυστηρότητα των μέτρων θα επανεκτιμώνται διαρκώς, ανάλογα με την εξέλιξη των μολύνσεων.