Μια εμφάνιση στα… πράσινα έκαναν χθες ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ, προκειμένου να ευχηθούν για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ ξεκίνησε το βίντεο, ευχόμενος στα ιρλανδικά «Beannachtaí na Féile Pádraig oraibh», δηλαδή «Happy St Patrick's Day» (σ.σ. Χαρούμενη Ημέρα του Αγίου Πατρικίου).

Η Κέιτ, φορώντας ένα πράσινο σακάκι, είπε με τη σειρά της στα αγγλικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε σε όλους μια πολύ καλή Ημέρα του Αγίου Πατρικίου», με τον Ουίλιαμ να αναρωτιέται χιουμοριστικά: «Πώς εσύ πήρες το εύκολο κομμάτι;».

«Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να επισκεφθούμε την Ιρλανδία πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, ελάχιστες εβδομάδες πριν ανατραπούν όλων μας οι ζωές από την πανδημία», συνέχισε ο Δούκας.

Η Δούκισσα πρόσθεσε: «Το θερμό καλωσόρισμα που λάβαμε παντού ήταν μια απόδειξη για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας και τη δύναμη της σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας».

«Γνωρίζουμε ότι για τους Ιρλανδούς σε όλο τον κόσμο η σημερινή μέρα θα είναι διαφορετική, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να την γιορτάσετε με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση», είπε με τη σειρά του ο Ουίλιαμ.

Το ζευγάρι ολοκλήρωσε το μήνυμά του λέγοντας: «Ευτυχισμένη ημέρα του Αγίου Πατρικίου».