Δύο σχεδόν συνεχόμενα σημερινά tweet στον επίσημο λογαριασμό στο tweeter του υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας, «αποκαλύπτουν» - όχι πως δεν το ξέραμε άλλωστε – τις διεθνείς συνεργασίες και δράσεις που σε επίπεδο «αμυντικής διπλωματίας» δείχνουν τις χώρες που θεωρεί πως είναι εγγύτερα προς αυτήν και αυτό η ίδια φροντίζει να το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο.

Το ένα tweet αναφερόταν στη σημερινή άφιξη στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ του αεροσκάφους solo-επιδείξεως των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, του SOLOTURK F-16 προκειμένου να συμμετάσχει πραγματοποιώντας μίαν αεροπορική επίδειξη στη διάρκεια της Εθνικής Εορτής του Πακιστάν στις 23 Μαρτίου. Μάλιστα στο tweet, το Πακιστάν χαρακτηρίζεται «φιλικό και αδελφικό» κράτος.

Το δεύτερο tweet αφορά μία πολυεθνική άσκηση που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στο Κατάρ, με την επωνυμία “Al Hares Al Mane 2021” στην οποία συμμετέχουν εκτός της Τουρκίας και του φιλοξενούντος την προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα Κατάρ, το Πακιστάν, η Ιορδανία, η Ιταλία, το Μαρόκο και με την ιδιότητα του παρατηρητή η Ρουάντα!


1__1_
3