Σε δικαστική διαμάχη βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών Estée Lauder, με την πρώην σύντροφό του, όταν η 14χρονη κόρη τους αποφάσισε να βγάλει τα άπλυτα της οικογένειας στη φόρα μέσα από τα social media. Η δικαστική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της Estée Lauder, του 60χρονου Γουίλιαμ Λοντέρ και της 54χρονης socialite, Τέιλορ Στέιν, έγινε γνωστή μέσα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στη «New York Post». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λοντέρ ζητά από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να διώξει τη Στέιν από το αρχοντικό των 557 τετραγωνικών μέτρων στο Μπελ Έαρ που αγόρασε γι’ αυτήν.

Προσπαθεί επίσης να τερματίσει μία συμφωνία διακανονισμού που είχε κάνει μαζί της το 2007, σύμφωνα με την οποία υποσχέθηκε να της καταβάλλει κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο δολάρια για να κρατήσει κρυφή την ταυτότητα του παιδιού τους. Ο κληρονόμος της Estée Lauder ισχυρίζεται ότι η Στέιν παραβίασε τη συμφωνία όταν η κόρη τους περιέγραψε τους γονείς της ως «διαζευγμένους» σε μια ανάρτηση στα social media τον περασμένο Δεκέμβριο. Η έντονη σχέση του Λοντέρ και της Στέιν περιγράφεται λεπτομερώς στο δημοσίευμα της «New York Post», με παραπομπές στα δικαστικά έγγραφα και από πηγές με γνώση της κατάστασης. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο αρχοντικό του Λοντέρ στο Άσπεν το 2000, όταν ακόμη ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του Κάρεν.

Η σχέση τους φέρεται να ξεκίνησε τον επόμενο χρόνο. Έμεινε έγκυος το 2005 και ο Λοντέρ της είπε να κάνει έκτρωση επειδή βρισκόταν στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας διακανονισμού με την τότε σύζυγό του, με την οποία χώρισε το 2009. Η Στέιν, κόρη του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων στη Νέα Υόρκη, Χάουαρντ Στέιν, έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά το 2006 και έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι την επόμενη άνοιξη. Απελπισμένος να κρατήσει κρυφή τη γέννηση της κόρης του, ο Λοντέρ φέρεται να έστειλε τη Στέιν και το μωρό στο Άσπεν για να τους κρατήσει μακριά από τα ταμπλόιντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «New York Post», συνέταξε επίσης μια συμφωνία που έλεγε ότι η Στέιν θα λάμβανε ετήσια πληρωμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων εάν δεν αποκάλυπτε δημόσια την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού της και έμενε σε απόσταση τουλάχιστον 90 μέτρων από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας Lauder στο Άσπεν, το Παλμ Μπιτς και τη Νέα Υόρκη. Η Στέιν, όμως, πήγε στα δικαστήρια τον Λοντέρ το 2018, ισχυριζόμενη ότι παραιτήθηκε από τη συμφωνία τους και πως προσπαθούσε να διώξει την ίδια και την κόρη τους από το σπίτι τους στο Μπελ Έαρ. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 φαινόταν ότι θα κατέληγαν σε συμφωνία, με το δικηγόρο της Στέιν να συντάσσει επιστολή προς το δικαστή, που να δηλώνει ότι η υπόθεση έχει διευθετηθεί, σύμφωνα με τη «New York Post».

Ωστόσο, η διαμάχη προφανώς αναζωπυρώθηκε τον περασμένο μήνα όταν η κόρη του ζευγαριού ανέφερε τη σχέση τους στο διαδίκτυο. Ο Λοντέρ θεώρησε την ανάρτηση ως σαφή παραβίαση των απαιτήσεών του για αυστηρό απόρρητο. Ο δικηγόρος του, Τόμας Νόλαν, ανέφερε τον Ιανουάριο ότι ο προαναφερθείς διακανονισμός δεν ήταν «επίσημος». Άμεσα απάντησαν οι δικηγόροι της Στέιν, λέγοντας: «Πώς γίνεται, έτσι ξαφνικά, σχεδόν 2,5 μήνες μετά το γεγονός, η συμφωνία να έχει ανατραπεί;». Η Στέιν ισχυρίζεται επίσης πως ο Λοντέρ ξεκίνησε μια εκστρατεία παρενόχλησής της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τζακ Παλαντίνο για να την κατασκοπεύει, όπως ανέφερε πηγή.

Να σημειωθεί ότι πριν από 8 χρόνια το ζευγάρι «συνελήφθη» να μαλώνει στους δρόμους του Λος Άντζελες, με το περιστατικό να καταλήγει με μία σφαλιάρα στο πρόσωπο του Λοντέρ. Η Στέιν τελικά ομολόγησε την ενοχή της για ενδοοικογενειακή βία και εξέτισε ποινή 19 ημερών κοινωνικής εργασίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time