Μήπως έχουμε την πιο τρανή απόδειξη ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, θέλει να είναι η… πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ;

Η αλήθεια είναι ότι μια νέα είδηση έρχεται να πυροδοτήσει τις φήμες ότι η Δούκισσα του Σάσσεξ επιθυμεί να κάνει στροφή στον πολιτικό στίβο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν φέρεται λοιπόν να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τη Ζενεβιέβ Ροτ, η οποία θα εργάζεται ως ανώτερη στρατηγική σύμβουλος στο ίδρυμα Archewell του ζευγαριού.

Το Invisible Hand, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Ροτ, θα συνεργάζεται επίσης με το Archewell σε διάφορες πρωτοβουλίες και εκστρατείες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Ροτ, υπέρμαχος της ισότητας των φύλων, έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Η Ροτ έχει επίσης συνεργαστεί με τον Λευκό Οίκο και το «Let Girls Learn», μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ.

Τα νέα αυτά έρχονται να εντείνουν τη φημολογία ότι η Μέγκαν, η οποία έχει εκμεταλλευτεί αρκετές φορές τη θέση της για να μιλήσει για τη φυλετική ισότητα, επιθυμεί να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα.

Συνεχές το… φλερτ με τον Λευκό Οίκο

Η Μαρκλ έχει προσφέρει αρκετές ενδείξεις ότι θα μπορούσε να σκέφτεται τον Λευκό Οίκο - φήμες που εντάθηκαν μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Φίλοι της Μέγκαν έχουν, εξάλλου, ενθαρρύνει τις εικασίες σχετικά με τις πολιτικές της φιλοδοξίες.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ αντιμετώπισαν πέρυσι αντιδράσεις μετά την στάση τους στις εκλογές των ΗΠΑ - σπάζοντας την παράδοση που καλεί τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας να παραμένουν πολιτικά ουδέτερα.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Μέγκαν επέμεινε ότι ο πολιτικός της ακτιβισμός δεν θα τελειώσει μετά τις εκλογές των ΗΠΑ επειδή πιστεύει ότι «η ενθάρρυνση των ανθρώπων να συμμετέχουν στα κοινά» είναι «σημαντική».

Η Δούκισσα είχε επιβεβαιώσει για πρώτη φορά το σχέδιό της να ψηφίσει στις εκλογές των ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξή της στο «Marie Claire».

Η Μέγκαν μίλησε για τη σημασία της ψήφου, λέγοντας: «Ξέρω πώς είναι να έχεις φωνή και να νιώθεις ότι δεν σε ακούνε. Γνωρίζω επίσης ότι τόσοι πολλοί άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να ακουστούμε. Και αυτή η ευκαιρία, αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, είναι η ικανότητά μας να ασκήσουμε το δικαίωμα ψήφου και να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν».

Τον Σεπτέμβριο το ζευγάρι είχε ηχογραφήσει ένα βίντεο στο οποίο προέτρεπαν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν, ενώ υπαινίχθηκαν ότι και οι δύο υποστήριζαν τον Τζο Μπάιντεν. Πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι, η Δούκισσα είχε μιλήσει ανοιχτά για την αντίθεσή της στον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «μισογύνη» και «διχαστικό».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανώτερος αξιωματούχος των Εργατικών της Βρετανίας, με ισχυρούς δεσμούς με την Ουάσιγκτον, ισχυρίστηκε ότι η Μαρκλ είχε δικτυωθεί με ανώτερους Δημοκρατικούς με σκοπό τη δημιουργία καμπάνιας για την προεδρία των ΗΠΑ.

Εάν πάντως η Μέγκαν τα κατάφερνε και έφτανε στον Λευκό Οίκο, θα ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ και η δεύτερη έγχρωμη «ένοικος» του Οβάλ Γραφείου μετά τον Μπαράκ Ομπάμα.